KENNELTRÄFF 2005

home again

Den 13 - 14 augusti var det åter dags för kennelträff på Tallholm, Nyköping.

Även i år kryllade det av små söta valpar. Förra året var det "majj-kullen" som var pjuttiga, nu var det istället Ratatas godbitar, "askungarna". Det kändes ibland som att vi skulle bli fler vovvar i bilen på vägen hem... matte ville ha alla med sig hem!

 

Ashley, Tilda och Yizza i skuggan

Fin Tilda i solen!

Eftermiddagen tillbringades med lite utställningsträning. Kim och Jessica visade och gav tips.

Humlan och Smilla var till hjälp

Här har vi Ashley med sin familj

Efter utställningstränandet var det dags för grillning.

Lena och Tilda

Jag är ju inget matvrak direkt, så matte bestämde sig för att ge mig kvällsmaten inne på tomten, för att jag eventuellt skulle känna att jag hade lite konkurrens. Det hade jag... Så snart matte hade ställt ner skålen så dök en kisse upp från ingenstans. Vips så satt den och smaskade på min mat. Jag förstod då att det var bästa att hugga in och äta upp resten, medan det fanns något kvar.

Lagom efter att middagen var uppäten började det att regna. Då blev det sprutt på folket! Vi placerade oss i pergolan och dom tvåbenta tjattrade hund och drack vin.

Kim, Jessica och Lena

Jag och Anki

Matte lovade tjejerna att denna bild på en rökande Johan, skulle ligga på index-sidan... Fast pga att matte fortsättningsvis vill åka till Tallholm och vara välkommen, så hamnade den här. Hihhi!

Helt plötsligt blev klockan 03.15 och då kom dom på att det var dags att gå och sova. Jag och Melwin med våra mattar skulle sova i husvagnen. Smarta som dom är så hade dom inte kollat upp vart husvagnen stod, och inte heller tagit dit några grejer. Med hjälp av skenet från deras mobiltelefoner hittade vi till slut rätt. Det var två fnissiga mattar som gick och lade sig...

9.00 var det dags att åter stå givakt!

En nyvaken liten jag...

...och en nyvaken Carolina och Melwin

Dessa små valpar har inte heller förstått sin kommande storlek...

Finns det någon max-gräns för hur mycket en knähund får väga?

Melwin och Tilda i knä...

...Tage i knä...

 

...Yizza i knä..

.

...Bono i knä...

Smart Tilda...Kli från både matte och bordsgrannen!

             

Rufus!

Vi hade även Don Fidos kennelmästerskap!

Valparna och sina mattar visade hur dom jobbar med träningen och vi större vovvar genomgick en lydnadsklass 1 tävling. Som tur var så var det samarbetet som utsåg vinnarna, inte poängen...

Matte var mäkta imponerad över hur alla valpars mattar och hussar jobbat med dom. Trots att dom bara är drygt 4 månader så kunde dom massor. Jättekul att se! Vi upptäckte att vi nog skulle ha börjat tidigare...

Vinnaren i valpgruppen blev... Ashley!! Grattis till hela familjen!

Vinnare bland dom större blev...lilla jag!

Kennelmästerskaps mästare 2005!

Koncentrationen bland oss vovvar när vi var på planen var inte på våra mattar utan på alla bräkande får och fårbajs som låg och doftade lite varstans där man försökte sätta tassen.

Kim och Ratata visade lite tips inför inlärning av olika lydnadsmoment. På plats fanns även Lars-Gunnar som är instruktör samt domare.

Vi alla är dig, Lars-Gunnar, tacksam för all hjälp och alla tips!!

En gedigen samling fans utanför staketet...

Ratata, stolt och fin mamma till alla puppisarna!

Det var sååå skoj att springa runt och lattja med valparna. Dom tröttnar ju aldrig!

Race, med mig i täten!

Jag tror att ingen undgick min ljuva stämma i helgen... Finns det en liten gnutta anledning (enl. mig själv...) att skälla så gör jag gärna det. Matte inte direkt toknöjd...

Här var jag lite upprörd eftersom att Melwin och Ashley hade så roligt utan mig...

Ronja ifrån Majj-kullen med matte

Snart är detta en omöjlighet... Tage var störst av dom alla, så inom kort så är nog 40 kg strecket överstiget... Härlig gosse!

      

Rhufus igen, underbar tryffel!

Yizza vilar ut...

...likaså Ashley

Själv är jag jättetrött nu. Har hållit igång från morgon till kväll. Matte gav mig ett hundkex när vi kom hem, men jag var helt enkelt för trött för att vara sugen.

zzzzzzz

Vi vill tacka alla för en toppenhelg!

home again