OM MIG

Home again

Den 13 juli 2003 föddes jag, Don Fido's Gotta B'Kiddin, numera kallad Snuggles. Jag är en Briard till rasen, vilket är en fransk vallhund i grund och botten.

Vi blev åtta valpar i kullen. Jag kom som nummer sju.

Mina 8 första spännande veckor tillbringades på Tallholm, en gård utanför Nyköping. Uppfödare Kim med familj och alla andra vovvarna, lade grunden till vem jag är idag.

Mamma heter Mariell de Marque Oksana Baiul, kallas Bambi.

och...

Pappa heter Mariell de Marque Rubrique, kallas Rubi.

Första veckan i september kom min nya matte och husse och hämtade mig så numera bor jag i Västerås. Efter att ha bott i parhus drygt en månad så var det dags att flytta. Jag blev en cityvovve! Många runt om tyckte synd om mig som skulle flytta till stan, men jag stortrivdes. Där kryllade det av hundar och jag har hittade några riktigt roliga kompisar. Efter drygt 1 år som cityvovve, gjordes jag till lantis igen. Husse stannade kvar på stan men matte och jag flyttade ut till samma område som vi bodde på när jag var valp.

På dagarna är jag med på mattes jobb. Då förvandlas jag till kontorshund... Det betyder att man inte får skälla och busa förrän man kommer ut samt det bästa av allt är att man har 22 arbets-kollegors-händer som man kan bli kliad av! En och annan kund kelar gärna med mig också.

Hur är då jag som hund??

Måste väl skryta med att jag är en mycket förståndig och lättlärd vovve. Vid 8 veckors ålder började jag att skriva dagbok, och när mitt domännamn var klart började jag knåpa på min hemsida. Bara det borde göra mamma och pappa stolta.

Än så länge har jag varit lättlärd och lyder för det mesta. Har ännu inte lyckats förstöra något av värde, vilket verkar ovanligt. Tja, förutom ett koppel som fick sig en omgång. En och annan leksak ser kanske inte heller ut som dom gjorde från början. Men dom sakerna får jag ju bita i.

Min passion i livet är att få busa, vara med mina nära och att äta. Än så länge har jag inte hittat något ätbart som jag inte tycker om... Jo förresten, kaffe, svamp och Mc Donald's-gurka...

Har hittills gått en valpkurs, en allmänlydnads kurs och kurser för tävlingslydnad. Debuterade på lydnadsplanen den 13/7 2005, med 184p i resultat. Tog mitt andra 1:a pris den 12/8 2005, med 161 poäng och mitt tredje 1:a pris 1/9 2005. Numera kan jag titulera mig som LP1!

Jag är också relativt flitig i utställningsringen. Har tre HP i valpklass. En BIR och BIG4 i valpklass. Två HP i juniorklass, två BIR och en BIG4 i juniorklass, inofficiell. Och två 1:or i officiell juniorklass. 2 HP i unghundsklass (SHK) och placerad som bästa unghund! Har även fått två cert i SHK!

Jag är unghundsbeskriven och Hd-röntgad, med AA som resultat.

Har genomfört ett MH med känd mental status och godkänt skottprov!

Jag är en mycket snäll och mysig hund. Världens gosigaste hund, som gillar att sitta i knä... 30 kilo är väl snittet på knähundar, eller? Älskar barn! Min moster har en son, Eddi, som jag verkligen gillar. Kanske är det på grund av att han gillar mig också...

 

Home again